Yuri Kim: Demokracia që kemi sot mund të mos jetë perfekte, por është e çmuar dhe duhet mbrojtur

“Demokracia që kemi sot mund të mos jetë perfekte, mund të mos jetë e përsorsur por është e rëndësishme të kujtojmë se është arritur përmes gjakjut e djerës së të gjithë atyre personave që luftuan e punuan. Është gjë e çmuar e të gjithë ne duhet të mbrojmë” deklaroi ambasadorja e SHBA-së Yuri Kim në fjalën e saj në aktivitetin e organizuar sot në përkujtim të Masakrës Komuniste të Tiranës e Nëntorit 1944.

Gjithashtu. nënvizoi se është e rëndësishme që të kujtohen pasojat e komunizimit dhe të mos harrohen kurrë.

LEXO EDHE  Mashtrimi i madh i Ramës me rrugën e ‘Arbrit’/ Po shet ‘sapunin për djathë’ (Foto)

“Është e rëndësishme të kujtojmë të gjithë këta njerëz tmerret që kanë kaluar këta persona. Është e rëndësishme të kujtojmë burra e gra trima, nga të gjitha formacionet politike, nga të gjithë anët e Shqipërisë që patën guximin të rrezikonin jetën madje ta humbin atë”, tha ajo.

Sot në Tiranë u mbajt ceremonia e Inagurimit të Ekspozitës “Në Emër të Amerikës”.