Kim takon anëtarët e KPA: Keni pasur presione të fortë, por zbatuat detyrën

Ambasadorja e SHBA në Tiranë është takuar me gjyqtarët e dhomës së Apelit Special, KPA.

Kim u shpreh se këto gjyqtarë kanë një nga përgjegjësitë më të vështira, dhënien e gjykimit përfundimtar mbi vendimet e verifikimit.

Sipas ambasadores amerikane, pavarësisht presionit të fortë, ata kanë vazhduar në zbatimin e këtij elementi të rëndësishëm të reformës në drejtësi.

“Gjyqtarët e Dhomës së Apelit Special kanë një nga përgjegjësitë më të vështira: dhënien e gjykimit përfundimtar mbi vendimet e verifikimit. Pavarësisht presionit të fortë, ata kanë vazhduar në zbatimin e këtij elementi të rëndësishëm të reformës në drejtësi”, shprehet Yuri Kim.

LEXO EDHE  Cicërima që trazoi BE-në: Ç’shkroi kryeministri dhe si u reagua ndaj tij

Ambasadorja Yuri Kim u takua më herët me 15 prokurorët e SPAK për t’iu shprehur vlerësimin për punën e palodhur në ekip dhe ndjekjet penale të shumta të suksesshme.