Do udhëtoni drejt Gjermanisë? Ja rregullat e reja, dokumentet që ju duhen

Ambasada Gjermane në Tiranë ka publikuar rregullat e plota për pasagjerët nga Shqipëria që shkojnë në Gjermani pasi nga nesër, dita e diel, 5 shtator 2021, Shqipëria konsiderohet sërisht si një vend me rrezik të lartë nga Covid19.

Sipas Ambasadës, për hyrjen në Gjermani kjo do të thotë:

Ju duhet të regjistroheni në faqen e internetit www.einreiseanmeldung.de para se të udhëtoni për në Gjermani.

Gjatë regjistrimit Ju duhet të ngarkoni një dëshmi shërimi nga një infeksion me Covid19 ose që jeni plotësisht të vaksinuar.

LEXO EDHE  Shkatërrim prone dhe ndërtim pa leje, arrestohen 4 persona në Shkodër

Nëse nuk mund të paraqisni asnjërën nga këto dy dëshmi, do t’ju duhet një test i Covid19 për të hyrë në Gjermani. Megjithatë pas mbërritjes do ju duhet të karantinoheni për dhjetë ditë. Pas pesë ditësh, ju mund të testoheni përsëri dhe, nëse rezultati i testit është negativ, mund t’i jepni fund karantinës.

Informacione të mëtejshme gjenden në faqen e internetit të ambasadës: