Kush nga ministret e reja të kabinetit ‘Rama 3’ mund t’i thotë ‘JO’ Edi Ramës?

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama ka komentuar në ‘Opinion’ qeverinë e tij ‘Rama3’ ku ka folur për ministret e reja të kabinetit.

I pyetur nga gazetarët në studio se prurjet e reja nuk kanë peshë politike, çka e bën të pamundur që dikush ta kundërshtojë, atëherë kjo rrezikon sjelljn e një qeverisjeje më arrogante.

Pjesë nga debati:

Kodra: Kush nga ministret apo ministrat mund tu thotë sot ‘JO’, pasi asnjëri nga ata nuk ka peshë politike?

Rama: Përjashto dy vajzat që janë ministrja e re për Fëmijët dhe ajo për sipërmarrjen që nuk kan patur eksperiencë pune, të gjithë ata të tjerët kanë edhe ‘Jo’.  Ne bëjmë diskutime dhe në këto diskutime kemi bërë ehde debate. ‘JO-ja’ lidhet në çdo rast ur unë diskutoj me ministrat në grupe për një zgjidhje të caktuar, dhe unë mund të hyj në diskutim me një mendje dhe të dal me një mendje tjetër.

Kodra: Ju keni patur debat me Bushatin dhe me Majkon sot ata nuk janë në qeveri?

Rama: Asnjëherë unë dhe Ditmir Bushati nuk kemi patur debate për këtë çështje. E dyta rastet kur ministrat votojnë ndryshe, janë raste unikale në historinë e një parlamenti. Ka nëj raste si ajo e Pandeli Majkos për Teatrin që ai e ka pas ‘den baba den’.

LEXO EDHE  Duma: PD duhet të qëndrojë e bashkuar, Basha mbajti mbi supe një vendim të vështirë