Kushti për t’u martuar në këtë fis afrikan është i dëmshëm për mendjen

Fotografi 38 vjeçar gjerman Mario Gerth kishte mundësi të vëzhgonte fiset në Afrikë për 7 vite.

Këto fise të cilët bëjnë jetë të izoluar nga bota e jashtme, kanë tërhequr gjithmonë vëmëndjen për rrobat e tyre, traditat dhe ritualet që praktikojnë para martesës.

ImageNjë nga ritualet që tërheq më shumë vëmëndjen sipas fotografit është kur burri dëshiron të martohet dhe gruaja duhet të plagoset për të paguar borxhin e tij të gjakut.

Gjaku që rrjedh i kujton burrit se nëse gruaja është në një situatë të vështirë në të ardhmen, ai duhet ta mbrojë atë.

Ndërsa njerëzit e fiseve që jetonin në kasolle të ndërtuara nga jashtëqitja e bagëtive vazhdojnë jetën e tyre me rrobat që qepnin nga lëkura e kafshëve, fotografi gjerman kuptoi se sa të lumtur ishin në çdo shkrepje që bëri.

“Këto fise që jetojnë në kushte shumë të vështira sjellin ngjyra dhe lumturi në vendet ku ata jetojnë”, thotë Gerth.

Në shenjë bukurie, gratë fisnore mbajnë pjata të mëdha në buzët e tyre.

Këto pllaka vendosen duke hequr dy dhëmbët e poshtëm nga goja e vajzave adoleshente dhe duke futur pllaka të holla në vrimën e shpuar atje.

Fisi Arbore, i cili mendon se kënga dhe energjia pozitive janë efektive në luftimin e së keqes, gjithashtu besojnë se fiset e tyre do të gjejnë prosperitet pas këtyre ritualeve.

Tradita e çuditshme nuk mbarojnë këtu, për shembull, kur burrat nga fisi Hamar dëshirojnë të martohen, ata duhet të ecin pa lëvizur mbi 15 lopë të ngordhura.

Nëse dështon, jo vetëm që i kanë mbaruar shanset e martesës, por gjithashtu, ai rrihet nga spektatorët që janë atje.