Anthony Fauci shprehet kundër heqjes së masave kundër COVID-19

Eksperti i lartë i sëmundjeve infektive në SH.B.A., Dr Anthony Fauci, ka paralajmëruar se është shumë herët për t’i dhënë fund kufizimeve të COVID-19, pavarësisht se Texas dhe Misisipi kanë hequr disa nga masat kufizuese.

Shtetet po lehtësojnë kufizimet pas një rënie të rasteve, megjithëse kjo rënie ka filluar të rritet në një shkallë të lartë prej 60,000 deri në 70,000 infeksione në ditë.

“Ne po shkojmë në drejtimin e duhur, por duhet vetëm të qëndrojmë pak më gjatë”, tha Fauci të Dielën, për Face the Nation të CBS.

Ekspertët e shëndetit publik kanë paralajmëruar që SH.B.A. mund të dëmtojë progresin me vaksinat dhe të lejojë mijëra vdekje të parandalueshme duke hequr kufizimet.

Më shumë se 524,000 njerëz kanë humbur jetën nga Covid-19 në SH.B.A. dhe Janari ishte muaji i tij më vdekjeprurës i pandemisë deri më tani.

Fauci, këshilltari kryesor mjekësor i Joe Biden, tha se kthimi i kufizimeve “brenda dhe jashtë” rrezikonte një rritje tjetër të infektimeve.

“Kjo nuk do të jetë e papërcaktuar, ne duhet të tërhiqemi gradualisht ndërsa vaksinojmë njerëzit“, tha ai.