VIDEO/ Kontrolle nga policë civilë në akset rrugore, mbi 200 gjoba në pak orë. Ja rrugët që monitorohen

Policia e Shtetit ka nisur zbatimin e planit operacional “ROADPOL MARS 2021”, për rritjen e parametrave të sigurisë rrugore.

Plani konsiston në kontrolle në lëvizje, me mjete të pauniformuara të Njësisë Operacionale të Drejtorisë së Policisë Rrugore dhe nga shërbimet e Policisë Rrugore në Drejtoritë Vendore të Policisë.

Policia e Shtetit njoftoi se kontrollet parandaluese po vijojnë në lëvizje duke përdorur mjetet e pauniformuara, kamera të vendosura në automjete, radarë dhe mjete të tjera teknike me punonjës policie civilë, të cilët monitorojnë me kamera rruge, segmente kyçe të evidentuara si njolla të zeza për shkak të ngjarjeve rrugore me pasoja të ndodhura më parë.

Patrullimi dhe monitorimi parandalues konsiston kryesisht në parakalimet e gabuara, shpejtësinë mbi normat e lejuara, për përdorimin e celularit nga drejtuesit e automjeteve gjatë drejtimit të mjetit, për mosvendosjen e rripit të sigurimit nga drejtuesit e mjeteve dhe të kaskës mbrojtëse nga drejtuesit e motomjeteve, si dhe për drejtimin e mjetit nën efektin e alkoolit apo pa leje drejtimi.

LEXO EDHE  Sulmi me thikë në xhami, ja kush janë të plagosurit (Emrat)

Prej mëngjesit të sotëm e deri në këto momente, nga Njësia Operacionale e Policisë Rrugore janë vendosur 138 masa për parakalime të gabuara të konstatuara gjatë lëvizjes me mjete të pauniformuara dhe nga efektivë civilë të Policisë Rrugore.

Njësia Operacionale ka konstatuar me radar, 34 drejtues mjetesh që qarkullonin në Rrugën e Kombit dhe në aksin Thumanë-Milot–Lezhë, me shpejtësi mbi normat e lejuara, të cilët janë dërguar për shqyrtim të mëtejshëm në Organin Administrativ Shtetëror, në territorin e Drejtorive Vendore të Policisë ku janë konstatuar shkeljet.

Gjithashtu janë vendosur 78 masa për mospërdorimin e rripit të sigurimit, 89 masa për përdorim të celularit gjatë drejtimit të automjetit si dhe 23 masa për mosvendosjen e kaskës mbrojtëse.

Plani operacional do të vijojë përgjatë gjithë muajit mars, në të gjithë vendin, me qëllim parandalimin e aksidenteve rrugore dhe rritjen e sigurisë në rrugët me risk për ngjarje.