Kushtetuesja vendosi për zgjedhje të parakohshme, Hoti: Të bëjmë detyrën tonë

Kryeministri në detyrë i Kosovës, Avdullah Hoti, ka folur për herë të pas rrëzimit të qeverisë së tij.

Ai tha se qeveria në detyrë do të kryejë të gjitha funksionet, ndërkohë bëri thirrje që Kuvendi të mos shpërndahet pa miratuar buxhetin e vitit 2021.

“Ne do të kryejmë detyrën tonë si qeveri. Tani është obligim kushtetuese të ndiqen procedurat për shpalljen e zgjedhjeve brenda afateve kushtetuese. Ne do t’i kryejmë detyrat tona në rrethana të reja pas këtij vendimi.

LEXO EDHE  Me maskë dhe distancë, rregullat si do të votojmë në 25 prill

Dua të siguroj qytetarët, partnerët tanë, bizneset, që ne do të jemi në krye ë detyrës, sidomos sa i takon në menaxhimin e situatës në pandemisë, në të cilën kemi treguar rezultate të mira.

Unë para jush bëj thirrje që Kuvendi të mos shpërndahet pa miratuar buxhetin për vitin 2021. Pres që Kuvendi të miratoj buxhetin. Të mos pengohet puna deri në formimin e qeverisë së re”, tha Hoti.