Shorti për zgjedhjen e anëtarëve të KED, KLP publikon emrat e kandidatëve/ Ja kush plotëson kriteret

Foto nga mbledhja e KLP, 24 shkurt 2020

Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka publikuar listën me emrat e kandidatëve që plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore për t’u përfshirë në shortin për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi. Gjithashtu KLP ka publikuar edhe listën me emrat e kandidatëve që nuk plotësojnë kriteret ligjore.

Lista me kandidatët që plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore për t’u përfshirë në shortin për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi si dhe lista me kandidatet që nuk i plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore, i dërgohet Presidentit të Republikës dhe Kuvendit të Shqipërisë.

Kandidatët të cilët plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore:

I) Prokuroria e Përgjithshme

1. Olsian Çela
2. Thoma Jano,
3. Adnan Xholi,
4. Alfred Progonati,
5. Alma Muça,
6. Anila Leka,
7. Kudusi Shahu,
8. Kujtim Luli,
9. Sokol Stojani

II) Prokuroritë e Apeleve

1. Ludovik Dodaj,
2. Moisi Duda,
3. Gjon Fusha,
4. Genti Xholi,
5. Fatjona Memcaj,
6. Arben Qosja,
7. Altin Binaj,
8. Enrik Haxhiraj,
9. Kleanth Zeka

LEXO EDHE  Në nder të 108-vjetorit të Pavarësisë në Shqipëri, Niagara në Kanada “ngjyroset” kuqezi

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, në zbatim të ligjit nr. 115/2016 “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë” i ndryshuar, publikon më poshtë listën e kandidatëve të cilët nuk plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore për t’u përfshirë në shortin për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi

Kandidatët të cilët nuk plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore:

I) Prokuroria e Përgjithshme

1. Arqilea Koça

II) Prokuroritë e Apeleve

1. Alfred Agolli,
2. Rozeta Qirjaqi,
3. Irma Balli,
4. Elvin Gokaj,
5. Edmond Hyka
6. Brahim Dragjoshi

Këta prokurorë nuk plotësojnë kushtin e vendosur në nenin 221/1, gërma “b”, të ligjit nr. 115/2016, “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë”, i ndryshuar.

7. Pelivan Malaj

Ky prokuror nuk plotësojnë kushtin e vendosur në nenin 221/1, gërma “dh”, të ligjit nr. 115/2016, “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë”, i ndryshuar.