Vetting në Polici, KJV shkarkon nga detyra zyrtarin e lartë të Gardës/ Emri

Komisioni i Jashtëm i Vlerësimit ka shkarkuar nga detyra Besim Shabanin, zv drejtor për Sigurinë Fizike të PLSH-ve dhe familjeve të tyre në Gardën e Republikës. Shabani u përball me vetting në një seancë dëgjimore më 21 tetor, ndërsa deklaroi një shtëpi me sipërfaqe 71.3 m2 e blerë edhe një shumë 20 mijë dollarë, dhuruar nga vëllai i tij që jeton ne Amerike.

Komisioni i Jashtëm i Vlerësimit i kërkoi dokumente Shabanit që të justifikoje pasurinë prej 20 mijë dollarë të sjella nga vëllai i tij.

Sipas KJV, ai nuk ka arritur që të provojë ligjërisht ndihmën e të vëllait, nga ana tjetër nuk ka deklaruar disa përfitime në interesa bankare. Subjekti ka përfituar disa interesa bankare në vlerën e 1563 dollarë, të cilat si ka treguar.

LEXO EDHE  Avokati i njohur paralajmëron mbyllje totale në Shqipëri

Kurse Shabani është justifikuar duke thënë se nuk kishte qëllim që ti fshihte të dhënat por nuk ka pasur dijeni si plotësohet formulari. Shabani është drejtuesi i njësisë që mbron personalitetet e larta shtetërore, dhe mbron jetën e tyre dhe familjareve te tyre.