Paralajmërimi i kreut të Komitetit të Sëmundjeve Infektive në Greqi, Tsiodra: Qeveria po dështon me planin kundër covid

Kreu i Komitetit të Sëmundjeve Infektive, Sotiris Tsiodras, adresoi një paralajmërim të qartë për zhvillimin e pandemisë së koronavirusit në pellg në deklaratat e bëra nga shtëpia e të moshuarve të Agios Panteleimonos, ku 32 raste u identifikuan të Mërkurën pasdite. “Athina nuk po bën mirë,” tha Z. Tsiodras, i cili vlerësoi se shpërndarja në vende të tilla zakonisht bëhet nga stafi.

“Shpërndarja në vende të tilla që nuk marrin vizitorë zakonisht bëhet nga stafi”, theksoi Z. Tsiodras pas vizitës së tij në shtëpinë e pleqve të Agios Panteleimon.

Z. Tsiodras i ra ziles së alarmit për Athinën, duke thënë në mënyrë karakteristike se “Athina nuk po bën mirë”, ndërsa shtoi se “ka gjithmonë njerëz në vende të tilla me sëmundje të rënda themelore, shumica e tyre, 80%, janë në gjumë. .

“Shtë një situatë që ne nuk duam ta shohim përsëri dhe fatkeqësisht ne vazhdojmë ta shohim atë. Ata morën mësimin në Selanik dhe Selaniku po bën mirë “, përfundoi Z. Tsiodras, ndërsa Zëvendës Ministri i Mbrojtjes Civile dhe Menaxhimit të Krizave, Nikos Hardalias, shtoi se gjurmimi tashmë ka filluar.

Rrezik për dhjetëra raste nga një funeral

Tregues i përhapjes shpërthyese që koronavirusi mund të ketë potencialisht është incidenti që shkaktoi një funeral në fshatin Mouriki në Thebes, të Dielën e kaluar.

LEXO EDHE  Mjekja shqiptare në Gjermani: Po na godet vala e dytë, rrezikojmë të bëhemi si Italia

Sipas informacionit nga burimet e policisë, dhjetëra njerëz, të ardhur nga fshatrat Mouriki, Platanakia, Ypato dhe Loutoufi të Thebes dhe Loukissia të Chalkida, morën pjesë në varrimin, i cili u ndoq nga një grua 63-vjeçare e cila thuhet se mori pjesë në ceremoni pavarësisht se ishte e pranishme.

Gruaja më në fund u gjet pozitive për koronavirusin (ajo po trajtohet në NIMTS) dhe kontaktet e saj u gjurmuan.

Rezultati; Pas një takimi të jashtëzakonshëm në Qendrën e Operacioneve të Mbrojtjes Civile dhe bazuar në të dhënat e marra nga gjurmimi, u dha një rekomandim i fortë për banorët e vendbanimeve të Mouriki, Platanakia, Ypato dhe Loutoufi (të Komunës së Thebes) dhe Loukissia të Komunës së Chalkida :

Qëndroni brenda dhe shmangni çdo lëvizje të panevojshme.

Përdorimi i maskës në të gjitha zonat, të brendshme dhe të jashtme.

▪ Mos frekuentimi i nxënësve në çdo njësi shkollore të të gjitha niveleve dhe

▪ Mos-zhvendosja e punëtorëve të sektorit privat dhe publik nga këto vendbanime në punën e tyre, në mënyrë që të shmanget rreziku i shpërndarjes dhe për të mbrojtur punëtorët e tjerë.

Gjithashtu, në konsultim me Ministrinë e Punës dhe Sigurimeve Shoqërore, një rekomandim i fortë u drejtohet punëdhënësve, të cilët punësojnë banorë në këto zona, për të pranuar mos frekuentimin e punonjësve, pa ndonjë pasojë të mëtejshme.