Rrjeti i shitjes së kokainës që drejtohej nga tezja, si tregtohej droga gjatë karantinës nga nipërit e saj

Katër shtetas shqiptarë që dyshohet se janë përfshirë në rrjetin e shitjes së drogës me pakicë në Varese, janë arrestuar nga policia.

Operacioni u zhvillua në orët e para të ditës së premte, 25 shtator, kur një skuadër e policisë së Vareses, ekzekutoi një urdhër për arrestimin e dy personave dhe dy të tjerëve në arrest shtëpiak, të gjithë me kombësi shqiptare, që dyshohet se janë të përfshirë në një rrjet të shotjes së kokainës me pakicë.

Hetimi nisi në fillim të vitit 2020, pas disa hetimeve të kryera nga stafi i Seksionit Anti-Drogë të Skuadrës së Varese, i cili kishte identifikuar një djalë shqiptar, që bënte një shëtitje të veçantë, si një nga furnizuesit kryesorë të kokainës në jetën e natës .

Hetimet treguan se djali shqiptar e kishte riorganizuar sistemin e tij të tregtisë, duke i takuar klientët pranë kioskave të duhanit, farmacive ose dyqaneve ushqimore, që në atë periudhë mbylljeje ishin të vetmet vendet të mundshme takimi pa shkaktuar thyerjen e masave anti- Covid.

Personeli i Seksionit Anti-Drogë të Skuadrës Lëvizëse, pasi zbuloi vendet e ndryshme të takimit, organizoi një seri shërbimesh për të përgjuar e ndjekur tregtarin e drogës, deri në fund të prillit me iniciale N.G.

Kontrolli i shtëpisë tregoi gjithashtu përfshirjen e tezes me të cilën jetonte, e identifikuar si P.G, 45 vjeçe, që u arrestua, pasi në një sirtar në shtrat, në mes të ndërresave i gjetën disa duzina pako kokainë, me të njëjtën cilësi si ajo e shitur pak më parë dhe me disa mijëra euro në kartëmonedha me prerje të mesme dhe të vogël, të konsideruara si të ardhura të aktivitetit të tregtimit, gjithashtu sepse ata nuk ishin në përputhje me standardin e jetesës së familjes shqiptare.

LEXO EDHE  U prek nga koronavirusi, humb jetën infermierja e maternitetit në Elbasan

Aktiviteti përfundoi me arrestimin e N.G. për trafik dhe ndalim me qëllim të tregtisë me kokainë, bashkë me tezen e tij P.G.

Më pas, nga një rindërtim i përpiktë i ngjarjeve kriminale, gjithashtu përmes hetimeve të kryera mbi elementët e mbledhur gjatë kontrollit dhe nga një krahasim midis shumave të lartpërmendura të parave të sekuestruara dhe deklaratave tatimore nga të dyshuarit e marrë, jo vetëm që hipotezat hetimore kishin të bënin me tezen dhe nipin, por ka dalë një biznes i vërtetë i drejtuar nga familja, në të cilin gjithashtu është dokumentuar pjesëmarrja aktive e burrit të gruas, P.D, 45 vjeç si dhe një nipi të dytë, T.D, 24, ku që të gjithë jetonin së bashku.

Sjelljet e diskutueshme i referohen një periudhe tre vjeçare: nga qershori 2017 deri në qershor 2020.

Sipas hetimeve, tezja kishte detyrën kryesore të merrte “porositë” me telefon, duke lënë dy nipat e rinj, në veçanti T.D, me detyrën e shpërndarjes së drogës tek klientët, në mënyrë që të shmangej mundësia që telefoni celular që përmbante emrat e klientëve të ishte në duart e nipërve e nëse për ndonjë arsye, fatkeqësisht të mund të përfundonte tek Policia në rast të një kontrolli të rastit.

Gruaja, në disa raste, i bëri dërgesat vetë, e shoqëruar nga burri i saj me makinë: një çift i martuar në moshë mesatare, që nuk ngjallte fare dyshime.