Apeli nga ambasadori bullgar: Duhet dialog, ashtu sikundër me marrëveshjen e 5 qershorit

Ambasadori bullgar në Shqipëri, Momtchil Raytchevski, tha nga Pogradeci se Shqipëria është në rrugën e proceseve integruese me BE dhe këto hapa që janë arritur deri tani janë rezultat i punës, e cila duhet të vijojë deri në finalizimin e procesit të integrimit të vendit në BE.

“Për sa i përket integrimit të Shqipërisë në BE, rendi i ditës është i qartë, rruga po ashtu. Tani jemi tek çështjet teknike, të cilat do të zgjidhen ashtu sikundër ndodhi me Bullgarinë apo Kroacinë. Hapi i madh drejt BE është bërë dhe tani po shkohet drejt rezultateve konkrete”, tha diplomati.

LEXO EDHE  Malltezi i përgjigjet akuzave: Blush lëpi më fort! Helbete, duhet të mbrosh miliona euro para publike që po vidhni

Sa do ndikojë procesin e Integrimit, thellimi i krizës politike, si pasojë e miratimit pa konsensus të ndryshimeve kushtetuese?

“Ne po flasim për procese politike që po zhvillohen. Le të mos bëjmë konkluzione. Çdo shtet duhet të ketë një dialog të brendshëm. Ne shohim që dialogu po funksionon dhe pjesë e këtij dialogu ishte edhe marrëveshja e 5 qershorit. Unë besoj që partitë politike në Shqipëri në fund do arrijnë një vendim që do jetë në dobi të popullit shqiptar”, shtoi ai.