Studim: Punonjësit shëndetësore janë 3.5 herë më të rrezikuar nga Covid-19

Studimi, i publikuar nga Lancet, ka analizuar të dhënat nga 24 marsi deri në 23 prill nga përdoruesit e aplikacionit special COVID në telefonat inteligjentë në Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA, dhe më pas krahasuan rrezikun e sëmundjes midis infermierëve dhe të tjerëve.

Në mesin e 100 mijë infermierëve në spitalet që përdorën aplikacionin, 2.747 u infektuan me koronavirus ndërsa midis 100 mijë përdoruesve të tjerë, ishin vetëm 242.

LEXO EDHE  Nuk gjeti mjaftueshëm para për të vjedhur, hajduti i lë një letër pronarit të shtëpisë

Duke marrë parasysh ndryshimin në ekspozimin koronavirusit midis infermierëve dhe pjesës tjetër të popullsisë, autorët vlerësojnë se ekziston një probabilitet 3.4 herë më i lartë që punonjësit e shëndetësisë të infektohen me koronavirus.

Studimi përfshiu 2.6 milionë përdorues të aplikacioneve në Britani të Madhe dhe 182.408 në SHBA.