Covid, OBSH: Shqetësuese shifrat nga Ballkani

Organizata Botërore e Shëndetësisë i shikon me shqetësim shifrat që raportohen nga Ballkani në pandeminë koronavirus. Megjithatë, pranon se dy Amerikat janë epiqendër përhapjeje.

“Gjithashtu edhe në Europë, ku sigurisht infeksioni është vënë nën kontroll, ne kemi akoma disa trende shqetësuese në juglindje të Europës dhe në Ballkan, prandaj nuk e kemi mposhtur ende”, deklaroi Mike Ryan, shef i programit të emergjencave i OBSH-së.

LEXO EDHE  Kosova regjistron 18 raste të reja me koronavirus, asnjë humbje jete

Ai shton se situata duhet të mbikëqyret me shumë kujdes.

Ndër të tjera, paralajmëron dhe një rritje të nivelit të përhapjes në Afrikë.