FOTO/ Arrestohen 8 shqiptarë në Greqi, akuza nga vjedhja e skafeve te bagëtitë

Policia greke arrestoi 8 shqiptarë, 4 meshkuj dhe 4 femra, që dyshohet se vidhnin skafe. Operacioni policor u zhvillua në Patra, Agrinjo, Astako dhe Ksiromero Aitiloakarnania.Ato vepronin si pjesë e dy grupeve që kryenin vjedhje të ndryshme.

Sipas mediave, të arrestuarit dyshohet për të paktën 10 vjedhje dhe 2 tentativa vjedhje skafesh, 21 vjedhje motora skafesh, 3 vjedhje magazinash, 2 vjedhje trailer transporti skafesh, 4 vjedhje automjetesh, 8 vjedhje bagëti të imëtash.

Dyshimet janë se sendet e vjedhura grupi kriminal i ka çuar në Shqipëri duke i kaluar përmes doganës me dokumenta të falsifikuar.

Sipas policisë greke, grupi dyshohet se shfrytëzonte për prostitucion një vajzë të mitur.

Organizata e parë kriminale

Një organizatë kriminale përbëhet nga katër burra (një i huaj i kërkuar dhe tre vendas) nga të cilët një vendas është arrestuar.

Anëtarët e organizatës së parë kriminale për një periudhë më shumë se një vit, vepruan me një strukturë hierarkike dhe veprim të vazhdueshëm, me qëllim kryerjen e vjedhjes së anijeve, pjesëve të tyre, motorëve dhe vjedhjeve të depove me objekte të tilla në zona të ndryshme të Greqisë perëndimore.

Autorët e krimit më pas, i shisnin mallrat e vjedhura tek një dyqani, që mbahej nga njëri prej tyre, ose përmes dokumenteve virtuale të eksportit të lëshuara nga ai eksportoheshin në Shqipëri, duke paraqitur dokumente-fatura virtuale në doganë.

LEXO EDHE  Me Bashën apo Berishën? Ja ku pozicionohet Dashamir Shehi

Kur u morën masa për të ndaluar qytetarët të hynin dhe të dilnin nga Shqipëria për shkak të pandemisë, kreu shqiptar i organizatës kriminale nuk u lejuan të hynte në Greqi për të kryer vjedhjet dhe kthimin në Shqipëri.

Ndaj veprimtaria e organizatës kriminale u ndalur dhe u krijua një e re (organizata kriminale B) nga një bashkëpunëtor grek.

Organizata kriminale B

Organizata e dytë kriminale përbëhet nga katër burra dhe katër gra, të gjitha janë arrestuar (udhëheqësi i organizatës së dytë ishte gjithashtu anëtar së parës). Të arrestuarit morën pjesë në organizatën kriminale me qëllim të kryerjes së vjedhjeve profesionale kryesisht në zona të Etoloakarnania.

Në të njëjtën kohë, tre nga anëtarët e organizatës kriminale dhe të paktën dy persona të tjerë të kërkuar, detyruan një vajzë të mitur në prostitucion, duke e ekstraduar atë tek persona të panjohur për një shpërblim monetar.

Hetimi i policisë së nëndrejtorisë së Sigurisë Patras, zbuloi se autorët e detyruan të miturin në prostitucion, të paktën pesë herë, gjatë katër muajve të fundit.

Hetimi i policisë zbuloi se organizatat e mësipërme kriminale kanë kryer veprimet e mëposhtme kriminale në zonat e Greqisë Perëndimore.