Nga kampion i Serie A përkrah Maradonës në endacak, veset që shkatërruan ish-futbollistin

Pietro Puzone, 57 vjeç dhe një titull historik fituar me Napolin e Diego Maradona në 1987, sot është një njeri në vështirësi të mëdha që jeton në stolat e Acerra, ku lindi, pa as një çati për t’u strehuar.

Janë ekseset e jetës: nga dritat e futbollit të një karriere diskrete si profesionist, deri te drama e të qenurit vetëm, në vështirësi dhe një burg i varësive.

Nuk është koha për të gjykuar, por përkundrazi për të ndihmuar një njeri në krizë.

Lajmi ka dalë në ditët e fundit. Kur një anëtar i bisedës “Napoli i Vjetër”, aktiv në whatsapp (dhe i përbërë nga ish-lojtarët dhe menaxherët e Napolit) takoi njeriun e befasuar në Acerra, i cili në një videoklip të shkurtër përshëndet shokët e vjetër dhe premtimet, me vështirësi, që  do të bëjë gjithçka “për të dalë” nga kjo situatë.

LEXO EDHE  Superliga/ Ja ndeshjet e sotme

Që nga ajo kohë, shokët e vjetër kanë qenë disi aktivë në përpjekje për ta ndihmuar. Kryetari i bashkisë Acerra, Raffaele Lettieri, duke folur në Radio Marte siguroi: “Ne e trajtuam atë në maj, në urgjencën e Covid, bisedimet e mëparshme me Sert (shërbimi i varësisë së drogës) nuk shkuan mirë. Nëse shokët e tij të vjetër do të flsinin me të duke e bërë të ndjehej i rëndësishëm, mund të ishte stimuli i duhur ”. Miqtë e tjerë të ish lojtarit napoletan e morën të mërkurën në komunitet për të filluar një proces rehabilitimi. / telesport