Nisin aplikimet për financimin e fermerëve/ Rama: Do bëhen online nga kompjuteri

Kryeministri Edi Rama, përmes rrjeteve sociale, ka njoftuar se të premten (29 maj) hapen aplikimet për financim nga skema kombëtare për fermerët e interesuar.

Ndërsa njofton nisjen e aplikimeve, Rama i ka dhënë përgjigje edhe opozitës, e cila akuzon Qeverinë se në kohën e pandemisë së Covid-19, i la fermerët pa mbështetje, ndërsa prodhimet e tyre, nuk gjetën tregje.

“Duan s’duan ata që kurrë nuk do duan të shohin e të pranojnë ndryshimet reale, sot në bujqësi ndryshimi real po ndodh dhe falë edhe rritjes së aftësisë thithëse të fondeve të Bashkimit Europian, ku këtë vit jemi në vendin e parë për financime në mbështetje të projekteve të fermerëve, janë plot investime të reja në proces, në një shumë të përgjithshme për mbështetjes së bujqësisë pakrahasimisht më të lartë se më pare”, shkruan Rama.

Postimi i Kryeministrit

MIRËMËNGJES 😊

duan s’duan ata që kurrë nuk do duan të shohin e të pranojnë ndryshimet reale, sot në bujqësi ndryshimi real po ndodh dhe falë edhe rritjes së aftësisë thithëse të fondeve të Bashkimit Europian, ku këtë vit jemi në vendin e parë për financime në mbështetje të projekteve të fermerëve, janë plot investime të reja në proces, në një shumë të përgjithshme për mbështetjes së bujqësisë pakrahasimisht më të lartë se më parë🤝

LEXO EDHE  ‘Anisa nuk del se po bën ditët e Zotit, era e keqe vjen se ...’/ Ja çfarë i tha gruaja që u vetëflijua të afërmes

Nga ana tjetër skemat kombëtare të mbështetjes me fondet e buxhetit të shtetit, janë harmonizuar me skemat e programit të BE-së dhe adresojnë nevoja specifike që nuk mbulohen nga financimet europiane😊

Jo vetëm kaq, po procesi i aplikimeve nga fermerët është kthyer nga nje torturë letrash, ecejakesh, pritjesh e rryshfetesh, në një proces fare të thjeshtë pa lëvizur nga shtëpia apo nga fshati, ku përmes smartfonit apo kompjuterit më të afërt, në pak minuta aplikimi i shkon AZHBR-së dhe miratimi bëhet në transparencë të plotë📲👨🏻‍💻

Nesër hapen aplikimet për financim nga skema kombëtare dhe duke ju uruar sukses aplikantëve, uroj të keni të gjithë një ditë të mbarë🙏