Alarmojnë mjekët/ Gjejnë shenja të rënda tek adoleshentë e prekur nga koronavirusi

Mjekët në Amerikë besojnë se gjendja inflamatore e ngjashme me sëmundjen e quajtur “Kaëasaki” e shkaktuar nga koronavirusi mund të prekë edhe adoleshentët dhe të rriturit deri në moshën 20 vjec.

Mediat e huaja bëjnë me dije se pacientet e infektuar me kronavirus kishin zhvilluar antitrupa disa javë pasi ishin infektuar. Mjekët besojnë se gjendja hiper-inflamatore, e cila i ngjan sëmundjes Kaëasaki, është një përgjigje imuniteti e vonuar ndaj infeksionit.

Tashme e gjithë diagnoza njihet si PIMS-TS (sindromi inflamator pediatrik pediatrik i shoqëruar përkohësisht me SARS-CoV-2).

Sipas mjekëve , pacientët e rritur të prekur nga kjo gjendje e re kanë simptoma më të rënda se fëmijët, të cilat mund të ndikojnë në mushkëri dhe në zemër. Trajtimet e tanishme duket se janë efektive dhe përfshijnë steroid, antikoagulantë, imunoglobulin dhe, herë pas here, ventilim në kujdesin intensiv.

LEXO EDHE  Këto janë 3 gjërat që duhet të bësh para gjumit

Adoleshentët kanë simptoma të lidhura më ngushtë me sëmundjen Kaëasaki, të tilla si inflamacioni i enëve të gjakut dhe skuqjet e tyre. Sidoqoftë, gjendja që shfaqet duket se mund të infektojë një sërë njerëzish, nga foshnjat deri tek më të moshuarit.