Nuk ka statusin e magjistratit/ KPK mbyll procesin për Piro Samara

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi sot përfundimin e procesit të rivlerësimit për ish-inspektorin e ish-Këshillit të Lartë të Drejtësisë, Piro Samara. Shkak për këtë vendim është bërë fakti se ai nuk kishte statusin e magjistratit dhe nuk i nënshtrohej procesit të vetingut.

Në vendimin e trupës së kryesuar nga Pamela Qirko, me anëtarë Lulzim Hamitaj dhe Etleda Çiftja vihet në dukje se ish-inspektori nuk gëzonte statusin e magjistratit, pas vendimit të Këshillit të Lartë Gjyqësore në 22 tetor 2019.

“Komisioni konstaton se nga momenti që z. Piro Samara nuk ka statusin e magjistratit nuk mund të jetë një nga subjektet e rivlerësimit, që i nënshtrohen procesit të rivlerësimit ex officio”, thuhet në vendim.

LEXO EDHE  Rritja e rasteve me Covid-19, epidemiologu: Mos kini frikë, nuk ka rikthim vale

Në tetor 2019 Këshilli i Lartë Gjyqësorë vendosi përfundimin e statusit të magjistratit për tre nga 8 inspektorë të Inspektoriatit të ish-Këshillit të Lartë të Drejtësisë. Katër nga inspektorët u vlerësua se kishin statusin dhe u komanduan pranë KLGJ-së, deri në ngritjen e institucionit të Inspektorit të Lartë të Drejtësisë.