Pandemia e koronavirusit, ekonomia e Kinës pëson rënien më të madhe në tre dekada

Pandemia e koronavirusit ka ndikuar drejtpërdrejt edhe në ekonominë kineze, që njoftoi rënien më të madhe ekonomike në tre dekada, si pasojë e pezullimit të prodhimit dhe eksporteve.

Në këto kushte, autoritetet po bëjnë çmos të ndalin rritjen e papunësisë. Prodhimi i brendshëm bruto shënoi rënie prej 6,8 përqind në tremujorin e parë të vitit.

Analistët, ndërkohë, tregojnë se kjo ka ardhur si pasojë e uljes së konsumit të brendshëm, gjithashtu që pritet të gjallërohet pas masave drastike izoluese.

LEXO EDHE  Italia zgjat kufizimet e pandemisë deri në muajin shtator

Kriza ka prekur edhe Amerikën. 22 milionë shtetas të saj u regjistruan si të papunë në këtë situatë. Ekonomistët bëjnë thirrje për vëmendje, pasi hendeku ekonomik i krijuar mund të jetë shumë i vështirë për t’u rikuperuar.