“OBSH kërkon testime, Rama bën mashtrime”/ Berisha publikon dy doktrinat

Ish-Kryeministri, Sali Berisha, ka publikuar në rrjet një video ku tregohet për sjelljen e Qeverisë lidhur me epideminë e koronavirusit.

“OBSH: Testime, testime, testime! Kryepidimiologu xhahil i Republikës të Surrelit: Mashtrime, mashtrime, mashtrime!”, shkruan Berisha në shenimin e tij.

Sipas Berishës, ky është një skandal duke parë se shtete si Sri Lanka dhe Xhibuti kane bërë më shumë testime për Covid-19, se sa ka bërë qeveria Rama.

Postimi i Berishës

Dy doktrina!!

OBSH: Testime, testime, testime!
Kryepidimiologu xhahil i Republikës të Surrelit: Mashtrime, mashtrime, mashtrime!

Miq, kjo video karahson dhe gjen të njejta numrin e përgjithshëm të testimeve në këto tre vende dhe shifrat janë të verteta!

Por nga ana tjetër analiza e luftes së coronavirusit nëpërmjet tesimit në këto tre vende mjerisht provon se krahasimi i tyre me Shqipërinë i fyen ato.

LEXO EDHE  Vasili: Asnjë lëshim Rilindjes për vjedhjen e zgjedhjeve! Refuzimi i kushteve të opozitës, fund reformës

Pse kjo, si qendron e verteta:
Shqipëria ka 416 të infektuar 24 të vdekur dhe ka bere 3385 testime
Pra ka bëre 8 testime për 1 rast të infektuar
Xhibuti ka 140 te infektuar 1 të vdekur dhe ka testuar 3399 raste pra Xhibuti ka bere 24 testime per 1 të infektuar apo tre herë më shumë se sa Shqipëria.

Sri Lanka ka 190 të infektuar 7 të vdekur dhe ka bërë 3242 testime, pra Sri Lanka ka bërë 17 testime për 1 të infektuar apo dy herë më shumë se sa Shqipëria! Skandal!!

Pse ky rezultat? Sepse ato dy vende nuk kanë një Sulltan Salep Surrel si Kryeepidemiolog!
Ndiqeni videon. Sb