Pse Shqipëria nuk ka shumë kite? Ministrja e Shëndetësisë habit me përgjigjen: Ne kemi mjaftueshëm, SHBA bën eksperimente në rrugë

Manastirliu e ftuar në Opinion  u pyet lidhur me kitet për tetse, një akuzë e ngritur nga Partia Demokratike. Sipas manastirliut, shqipëria i ka marrë masat dhe ka siguruar të gjithë testet e nevojshme për personat që janë të prekur.

Ajo tha se testet janë të mjaftueshme. Nuk janë vetëm testet tha ajo. Janë 2 mijë kite për momentin dhe po bëhen veprime të vazhdueshme për 10 mijë të tjera.

Pse nuk liberalizohet bërja e testeve?

Nuk janë teste që janë licensuar nga OBSH. Nuk mund të shkojnë drejt konsumatorit. Nëse do të liberalizohen ato do të vendosen edhe tek ne.

LEXO EDHE  VIDEO/ Arrestohet shqiptari në Madrid, dyshohet se drejtonte një organizatë kolumbiane

SHBA po fusin një test që për 5 min të tregon nëse je pozitin dhe për 15 minuta të jep testin e plotë?

Janë teste eksperimentale. Por nuk janë të përcaktuar me atë përqindje që janë bërë ato të laboratorëve që ofrojnë siguri.

Manastirliu lidhur me shtimin e testimeve tha se është herët për të bërë analiza në mes të luftës. Ato analiza tha ajo do bëhen kur luft atë mbarojë. Nuk e di tha ajo se kush janë ekspertët në shqipëri që flasin nga shtëpia apo selitë e partitë, pasi nuk e vendos ministri numrin e testeve, por ekspertët.