Mosrespektimi i masave anti-Covid 19, ISSH gjobit 5 biznese

Inspektorati Shtetëror Shëndetësor, ISHSH, ka gjobitur 5 subjekte gjatë ditës së sotme pas inspektimeve të kryera në kuadrin e masave kundër Covid 19.

ISSH bën me dije se ndaj këtyre aktiviteteve janë vendosur gjoba prej 100 mijë lekësh të reja.

Aktivitetet, që zhvillonin aktivitetin, në Korçë, Elbasan dhe Vlorë, janë bar-kafe, furrë buke, si dhe një bankë.

Në inspektimet e kryera ditën e sotme nga Inspektorati Shtetëror Shëndetësor, ISHSH, u gjetën me shkelje 5 (pesë) subjekte ndaj të cilave u vendosën masa administrative, gjobë, si më poshtë:

ISHSH, dega rajonale Korçë, vendosi gjobë 1 000 000 lekë ndaj subjektit me NIPT L94811601N, aktiviteti bar kafe.

ISHSH, dega rajonale Elbasan, vendosi gjobë 100 000 lekë ndaj subjektit me NIPT J62001011Q, aktiviteti bankë dhe 100 000 lekë ndaj subjektit me NIPT K37506621P, aktiviteti shërbime telekomunikacioni.

LEXO EDHE  Shpallet kompania fituese për parkun fotovoltaik të Karavastasë

ISHSH, dega rajonale Vlorë, vendosi gjobë 50 000 lekë ndaj subjektit me NIPT L46403211M, aktiviteti farmaci.

ISHSH, dega rajonale Vlorë, vendosi gjobë 50 000 lekë ndaj subjektit me NIPT L27307201A, aktiviteti furrë buke.

Nga data 12 mars 2020, Inspektorati Shtetëror Shëndetësor, ISHSH, ka kryer 24 008 inspektime dhe monitorime në furra buke, dyqane dhe supermarkete, fasoneri, call centers, fabrika dhe njësi prodhimi, spitale, poliklinika, qendra shëndetësore dhe ambulanca, farmaci etj.

Në të njëjtën periudhë kohore janë vendosur 37 gjoba dhe marrë 2 Vendime për Pezullim të Përkohshëm të aktivitetit ndaj subjekteve apo individëve të gjendur në shkelje të Aktit Normativ Nr. 2, datë 11.03.2020.