Olsian Çela thirrje prokurorëve: Zbatoni ligjin antimafia

Kryeprokurori Olsian Çela ka kërkuar perfeksionim të metodikave nga prokurorët, ndërsa ka cilësuar si të mangët luftën ndaj pastrimit të parave.

Gjatë një takimi në Shkodër, Çela kërkoi grumbullimin e provave për krimin financiar, ndërsa ka vënë theksin se ligji Antimafia.

“Si çdo vit analiza kristalizon atë çka është bërë gjatë këtij viti me momente pozitive dhe negative.

Prokuroria po përballet me sfida të rëndësishme qoftë me reformën në drejtësi, por dhe nevojën që ka vendi për një prokurori efikase.

Jemi në fazë rikonstruksioni. Që nga fundi i vitit Prokuroria kanë kompetenca të reja si antikorrupsion, anti mafia dhe krimin e organizuar.

LEXO EDHE  Ndoka: Dëshmitarët e Jehovait predikojnë dashurinë për jetën, ato të Ramës bëjnë show

Duket se me SPAK relativizohen prokuroritë por në fakt ne jemi depozita e madhe që të dërgon në rrjetet kriminale.

Prej jush duhet të rriten metodat speciale të hetimit. Janë momente shumë të rëndësishme pasi ju duhet të perfeksiononi metodikat.

Pastrimi i parave është një fushë tjetër objektiv. Pastrimi i produkteve të çështjeve penale suksesi ka qenë i mangët. Duhet të grumbullojmë prova tek krimi financiar.

Duhet të aplikojmë ligjin antimafia. Shkodra, Lezha, Kukësi, etj kanë forma të ndryshme krimi.

Ju keni përvojën për ta bërë përballjen në mënyrën e duhur”, tha Kryeprokurori.