Coronavirus, 10 viktima në Itali, tre pleq vdiqën në orët e fundit

Janë 10 viktima të konfirmuara pwr koronavirusin në Itali. Viktimat e fundit janë mbi tetëdhjetë vjeç. Të dhënat e reja u siguruan nga komisari i jashtëzakonshëm Angelo Borrelli gjatë konferencës për shtyp për mbrojtjen civile. Katër infeksione të reja: një në Palermo, dy raste në Toscana dhe rasti i parë në Liguria, një grua 70-vjeçare në Alassio (sipas raporteve nga Rajoni). 322 janë infektuar në Itali me Coronavirus.

Epidemia ka sjellë ngjitjet në të gjithë botën përtej pragut 80 mijë (pothuajse 78 mijë vetëm në Kinë). Ky është raporti i azhurnuar për koronavirusin në Itali. Të gjithë ata që kanë qenë në 14 ditët e fundit në zonat ‘vatër ’të Italisë – pra në 10 bashkitë Lombardë dhe në Vo E Euganeo – duhet ta komunikojnë këtë me ASL-në e cila ka“ mbikëqyrje shëndetësore ”dhe“ izolim të mirëfilltë ”në shtëpinë e tyre. Kjo është ajo që parashikon drafti i rregullores së re, për të cilën ANSA ka lexuar, të cilën qeveria po zhvillon për të standardizuar sjelljen e rajoneve jashtë zonës së infektimit.

LEXO EDHE  Shehi: Basha nuk e ka inercinë për të udhëhequr bllokun opozitar

Turisti nga Bergamo me pushime në Palermo i cili u pranua në spitalin Cervello natën e kaluar ishte pozitiv për koronavirusin. Karantina është rregulluar për njerëzit që kanë qenë në kontakt të ngushtë. Ky është rasti i parë i koronavirusit i gjetur në Italinë Jugore. Barcelonashtë rasti i parë i koronavirusit në Barcelona: një grua 36-vjeçare italiane që banon në Spanjë. Ajo sapo ishte kthyer nga një udhëtim në Itali midis Bergamo dhe Milano. Bota “thjesht nuk është e gatshme” për t’u marrë me përhapjen e epidemisë së koronavirusit. Ky është paralajmërimi i shefit të misionit të OBSH në Kinë, Bruce Aylward, nga Gjeneva.