“Në 30 Qershor nuk pati zgjedhje të ndershme”/ Basha përshëndet deklaratën e KiE

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, përshëndeti deklaratën e misionit të Keshillit të Europës, i cili kritikoi një ditë më parë procesin e votimeve më 30 Qershor.

“Përshëndes deklaratën e Misionit të KiE që ritheksoi se në 30 Qershor nuk pati zgjedhje,se pushteti vendor sot nuk është pluralist dhe as i qytetarëve.”- u shpreh Basha në një deklaratë të berë përmes Twitter.

Njësoj si dje në bashkëbisedimin e hapur me qytetarët, kreu i opozitës theksoi rëndësinë e e votës së lirë.

Beteja më jetike sot është për zgjedhje të lira dhe të ndershme, për t’u kthyer qytetarëve qeverisjen legjitime qendrore dhe vendore.”- tha Basha.

LEXO EDHE  VV bën thirrjen e fortë: Veliu të largohet nga detyra dhe të hetohet menjëherë

Një ditë më parë, pas vizitës së kryer në Tiranë, Këshilli i Europës vuri në dukje pasojat negativebtë 30 Qershorit për demokracinë dhe besimin e qytetarëve.

Për fat të keq, zgjedhjet lokale të vitit 2019 nuk ishin të favorshme për forcimin e demokracisë lokale në Shqipëri, por kanë çuar në më pak pluralizëm në bashki dhe në një erozion të mëtejshëm të besimit të qytetarëve në institucionet e këtij vendi”– deklaruan drejtuesit e këtij insotrucioni të rëndësishëm europian për demokracinë dhe autonominë e pushtetit lokal.