Zv.kryeministri i Kosovës: Padia ndaj Haradinajt dhe gjuha e Ramës ndaj nesh, kapricio politike

Zv.kryeministri i Kosovës, Haki Abazi në një intervistë për emisionin “Ballkan” me për “Abc News” e ka cilësuar si kapriço politike gjuhën dhe padinë e Ramës ndaj Haradinajt.

Gjuha të cilën ka përdorur zoti Rama ndaj proceseve dhe individëve në Kosovë është jokorrekte. Ngritja e aktakuzës ndaj Haradinajt si kryeministër i Kosovës është po ashtu një precedent i panevojshëm dhe i pashpjegueshëm. Është një kaprricje politike që nuk i nevojitet kombit shqiptar në momentin q ëjemi por nuk duhet t’i nevojitet në asnjë rast. Përfunimisht mendoj që nisma për mini-Shengenin duke bërë kalkulime të vogla përballë sfidave që Shqipëria ka është po shtu një tentim i mbulimit tëproblemeve të vërteta. Dështimi i hapjes së negociatave nga Brukseli nuk duhet t’i faturohet Kosovës në asnjë formë. Lidhja e zotit Rama me individë dhe grupe në Kosovë janë sinonimi i ndarjes, sinomimi i korrigjimit territorial. Përzierja më e madhe ka ndodhur pikërisht me ata që Rama ka treguar një përafrim dhe jo domosdoshmërisht me pjesën e sëndoshë të poltikës. Qeveria shqiptare ka gabuar lursin, ky nuk është nacionalizmë”, tha Abazi.

LEXO EDHE  Koronavirusi/ Ja sa është mosha mesatare e të infektuarve në Shqipëri dhe shpërndarja gjeografike