Olsian Çela betohet në Kuvend, merr zyrtarisht detyrën

Kryeprokurori i ri, Olsian Çela, është betuar në seancën e sotme në Kuvend, duke marrë zyrtarisht detyrën.

Çela u zgjodh në detyrën e Prokurorit të Përgjithshëm me 101 vota pro, nga 84 që përcakton Kushtetuta.

Në mëngjesin e sotëm, grupi parlamentar socialist vendosi të mbështesë kandidaturën e Olsian Çelës, i cili renditej i pari në listën e kandidatëve që KLP kishte depozituar në Kuvend.

LEXO EDHE  Drejtori i bankës në Elbasan pozitiv me COVID-19

Ndërkohë që Arta Marku, e cila prej dy vitesh drejtoi Prokurorinë e Përgjithshme me mandatin e përkohshëm, arriti të marrë vetëm 18 vota pro, 22 kundër dhe 78 deputetë abstenuan.

Pavarësisht se ishte votim i fshehtë, rezulton se votat që abstenuan për kandidaturën e Markut janë të barabarta me votat që ka grupi parlamentar socialist (74), i deputet i PSD-së dhe 3 të PDIU-së.