Malaj: Vettingu ka dy standarde, anëtarëve të Gjykatës së Lartë nuk u bëhet vettingu nga KPK

Ish kryetarit të apelit Alaudin Malaj, foli edh epër problematikat e sistemit të drejtësisë. Sipas tij, Gjykata e Lartë nuk do të mund të krijohet dot dhe në këto kushte as tre anëtarët e Gjykatës Kushtetuese që duhet t’i zgjedh ajo nuk do të mund të emërohen.

Malaj tha se Vettingu ka dy standarde.

“Kemi anëtarët e zgjedhur të Gjykatës së lartë të cilët nuk e kanë kaluar Vettingun, pra nuk janë fare në listën e KPK-së për të kaluar atë prag”, tha ai.

LEXO EDHE  Masat në kufi, MSH e Kosovës: S'kemi rrugë tjetër, do ishte fatal një shpërthim i ri i virusit

Më tej Malaj, tha se në Gjykatën e Lartë nuk ka pse të zgjidhen anëtarë politik. Emrat e përzgjedhur sipas tij për të cilët tha se ka respekt, janë emra politik.