Euro në pikiatë, çfarë po ndodh me monedhën europiane në tregun shqiptar…

Banka e Shqipërisë ka publikuar kursin zyrtar të këmbimit për ditën e sotme, 21 prill 2019.

Ajo që bie në sy është rënia e konsiderueshme që ka pësuar euro.

Pa cënuar regjimin e një kursi të këmbimit të lirë, Banka e Shqipërisë mund të kryejë veprime në tregun valutor me objektiv përshtatjen e kursit të këmbimit me nivelin e përcaktuar nga faktorët bazë makroekonomike, shmangien e çrregullimeve dhe rritjen ose uljen e rezervës valutore.

Kursi zyrtar i këmbimit lekut, 21 prill 2019

LEXO EDHE  Pandemia, administrata do të punojë në distancë/ Rregullat e reja për institucionet

Dollar Amerikan USD 110.14

Euro EUR 123.83

Poundi Britanik GBP 143.23

Franga Zvicerane CHF 108.65

Jeni Japonez (100) JPY 98.42

Dollari Australian AUD 78.77

Dollari Kanadez CAD 82.39

Korona Suedeze SEK 11.85

Korona Norvegjeze NOK 12.95

Korona Daneze DKK 16.59

SDR SDR 152.84

Ari(OZ 1) XAU 140429.60

Argjend(OZ 1) XAG 1644.39

Juani Kinez (onshore) CNY 16.43

Juani Kinez (offshore) CNH 16.43

Lira Turke TRY 19.09