Paralajmërimi i Tsipras/ Zhvillim negativ me Shqipërinë, kam informacion se…

Kryeministri grek Alexis Tsipras ka shprehur rezerva të forta lidhur me shkeljen e të drejtave të minoritetit në Shqipëri.

Tsipras tha se ka mësuar një zhvillim negativ lidhur me minoritetin grek në Shqipëri, duke theksuar se nëse ky informacion do të ishte i vërtetë, atëherë do të ishte një zhvillim shumë negativ.

“Marrëveshja që bëmë me Maqedoninë e Veriut duhet të inkurajojë vendet e BE-së që t’i japin një datë për procesin e anëtarësimit. Do të isha i lumtur nëse mund të them të njëjtën gjë për Shqipërinë, por kohët e kemi parë disa zhvillime që nuk na kënaqin”, tha Tsipras, gjatë takimit të liderëve të Rumanisë, Serbisë, Bullgarisë dhe Greqisë.

LEXO EDHE  Kolegji hap hetim për dy denoncime ndaj Anton Martinit

Prej disa ditësh, mediat greke dhe ato ndërkombëtare kanë denoncuar rastet e vjedhjes së pronave në jug të vendit nga njerëz të lidhur me pushtetin apo pushtetarët.

Madje  “Al Jazeera” i ka kushtuar një reportazh problemeve që ka Shqipëria me çështjen e pronës.

“Qeveria shqiptare kërkon të nxisë turizmin duke shkelur të drejtën e pronës”, kështu e ka titulluar gazetari i “Al Jazeera” reportazhin e bërë në Himarë.

Mediat greke kanë paralajmëruar një veto greke kundër integrimit të Shqipërisë në BE nëse do të ketë probleme me të drejtat e minoritetit.

 PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here