FOTO/ Soreca pas Rames i lëpihet edhe Sotiraq Filos

Ambasadori i BE-së në Tiranë, Luigi Soreca, ka zgjedhur ti largohet temperaturave të larta politike në Tiranë, për të kaluar fundjavën në Korccë. Pas kritikave të shprehura ndaj opozitës lidhur me vendimin për dorëzimin e mandateve të deputetëve të saj, Soreca ka menduar të inspektojë ecuritë e projekteve të financuara nga BE.

“Një ditë e kaluar mirë në Korçë këtë të premte! Ambasadori i BE-së Luigi Soreca dhe ekipi i tij udhëtuan drejt qytetit për të parë drejtpërdrejt dhe për të diskutuar se si projektet e financuara nga BE kanë ndikuar prekshëm në nxitjen e ofertës turistike të qytetit”, njofton Misioni i BE në Tiranë.

Bulevardi i ripërtërirë “Fan Noli” dhe lagja e Pazarit të Vjetër – të dyja financuar me fondet e BE – jo vetëm e kanë përmirësuar infrastrukturën e Korçës. Ato kanë krijuar, gjithashtu, mjedisin e duhur për lulëzimin e bizneseve të reja të mikpritjes, ndërkohë që nxisin ekonominë vendore dhe krijojnë punësim.

LEXO EDHE  ISHP: Evitoni sa më shumë përdornin e kondicionerit gjatë udhëtimeve me makinë

Të dëgjoje një grup sipërmarrësish vendas ishte shumë e dobishme për të kuptuar sukseset e qytetit dhe sfidat e tij të ardhshme.

Kështu, fill pas Kryeministrit, tani edhe Soreca fillon të propagandojë punët dhe arritjet e bashkive. Kështu paratë e taksapaguesëve europain, që kontribuojnë në Shqipër ndahen mes oligarkëve dhe përfaqëseusve të Rilindjes.

Programi i ardhshëm i konkurrencës nga BE, në bashkëpunim me BERZH-in, me një total prej 40 milion eurosh, do ta përfshijë Korçën dhe do ta forcojë më tej turizmin e qëndrueshëm, duke çuar në rritje ekonomike në rajonet shqiptare.
PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here