Eksperti: Pas 20 vitesh njerëzit nuk do të bëjnë më seks

Shumica e njerëzve në vendet e zhvilluara do të ndalojnë së bëri seks brenda dekadave, ka parashikuar një akademik i shquar.
Profesor Henry Greely beson se pas 20 vitesh, shumica e fëmijëve do të konceptohen në një laborator, në vend që ata të vijnë në jetë përmes marrëdhënieve seksuale.
Ai madje sugjeron se procesi natyror i konceptimit mund të bëhet i stigmatizuar.

Prof.Greenly, drejtor në “Center for LaW and the Biosciences, Stanford University”, ka folur për rastin në librin e tij, “The End of Sex and the Future of Human Reproduction”.
“Në 20 deri në 40 vjet, kur një çift të dëshirojë një fëmijë, ai do të japë spermën dhe ajo do të të japë një grusht lëkurë”, tha Prof Greenly.

LEXO EDHE  VIDEO/ Stuhia e rërës “zhduk” qytetin

Ai tha se mostra e lëkurës së femrës do të përdoret për të krijuar qelizat burimore, të cilat do të përdoren për të krijuar vezë. Këto vezë pastaj mund të pllenohet me qelizat e spermës, duke rezultuar në një përzgjedhje të embrioneve.

Prof.Greenly parashikon se këto embrione do të studiohen për shenja të ndonjë sëmundje. Pas peshimit të avantazheve dhe disavantazheve të embrioneve të shëndetshme të ardhshëm, prindërit do të zgjedhin një për ta futur në mitrën e gruas, embrion i cili më pas do të bëhet fëmija i tyre.

Madje embrionet do të testohen për pamjen e jashtme që mund të ketë fëmija e deri tek niveli i inteligjencës.

Burimi: The IndependentPËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here