E martë, Dhjetor 1, 2020
Etiketimet Ilir kalemaj

Etiketim: ilir kalemaj

Dizinformimi në botë dhe Shqipëri

Nga Ilir Kalemaj Sipas Philip N. Hoëard, profesor i studimeve mbi internetin në Oxford i cili së fundmi ka publikuar librin “Makinat e së...

Shinat e ideologjisë si shpëtim për partitë

Nga Ilir Kalemaj Duket se në këtë stinë të nxehtë politike që po kalojmë dhe me fillimin e fushatës elektorale për zgjedhjet parlamentare që po...

PD dhe opozita përpara sfidës elektorale

Nga Ilir Kalemaj Tashmë që mazhoranca në mënyrë unilateraliste ka vendosur me forcë kartoni të imponojë modelin e saj zgjedhor, me heqjen e koalicioneve të...

Arsimimi ndër shqiptarë: dje dhe sot

Nga Ilir Kalemaj Një nga shenjuesit kryesorë të diferencimit socio-kulturor, por edhe politiko-ekonomik të vendeve të Perëndimit ndaj atyre të Lindjes (ne kontekstin evropian), është...

Qielli i mbarsur i politikës

Nga Ilir Kalemaj Vetëtimat vetmimtare në qiellin e mbarsur të politikës shqiptare paralajmërojnë shi me rrebesh, ndonëse deri tani ndonjë vesë e lehtë verore...

Diplomacia shumë-vektoriale

Ilir Kalemaj Duke qenë se koncepti praktik i diplomacisë ka ndryshuar në fizionomi dhe substancë, është e nevojshme që fokusi dhe objektivat e diplomacisë...

Edhe guri, edhe arra në dorë të politikës

Nga Ilir Kalemaj Cilido vrojtuesi alien të ardhur nga një planet tjetër, në një plan të gjerë krahasimi do i binte në sy kjo copëz...

Hallet e politikanëve dhe të shqiptarëve

Nga Ilir Kalemaj Thënia e famshme e Kavour-it një kolegut të tij, se “nëse do të bënim për veten aq sa kemi bërë për...

Përtej Besës

Nga Ilir Kalemaj Shahini po e lë Ministrinë e Arsimit me një bilanc fatkeq. Mjaft të përmendim disa shifra si për shembull fakti që...

Tradhtia e elitave dhe shtegtarët e përjetshëm

Nga Ilir Kalemaj Është fakt që balancat elektorale janë të brishta në Ballkanin Perëndimor. Madje më shumë se kaq, ato varen në fije të perit....

Vrasjet politike të Kremlinit

Nga Ilir Kalemaj Tentativa e fundit e vrasjes përmes helmimit me ç’duket e opozitarit kryesor rus, Alexei Navalny, i cili është momentalisht në gjendje kome...

Qarkullim dhe jo ripërdorim elitash

Nga Ilir Kalemaj Duhet thënë qysh në krye të herës që vendi nuk ka pasur ndonjëherë shifra modeste të partive politike, deri aty sa shumë...

Vlera e strategjisë në politikën e jashtme

Nga Ilir Kalemaj Komb-shtetet seriozë kanë strategji afat-gjata se si të mbrojnë interesat e tyre. Për shembull, edhe në të tashmen ku duket se konflikti...
WhatsApp DENONCO