• Kontakt
Wednesday, May 14, 2025
BoldNews.al

Nuk ka rezultat
View All Result
  • KRYESORE
  • INVESTIGIME
  • OP-ED
  • VETTING
  • AKTUALITET
  • POLITIKE
  • SPORT
    • Euro 2024
  • TE TJERA
    • PRIVACY POLICY
    • KONTAKT
    • EKONOMI
    • SHENDETI
    • SHOW BIZ
    • KULTURE
    • POLITIKE
    • KRONIKE
    • TEKNOLOGJI
    • VIDEOT KRYESORE TE DITES
    • VIDEO
    • BOLD BLOG
    • FOTOGRAFI
    • HOROSKOPI
    • NDRYSHE
    • RAJONI
    • BOTA
    • SOCIALE
  • ZGJEDHJE 2025
  • KRYESORE
  • INVESTIGIME
  • OP-ED
  • VETTING
  • AKTUALITET
  • POLITIKE
  • SPORT
    • Euro 2024
  • TE TJERA
    • PRIVACY POLICY
    • KONTAKT
    • EKONOMI
    • SHENDETI
    • SHOW BIZ
    • KULTURE
    • POLITIKE
    • KRONIKE
    • TEKNOLOGJI
    • VIDEOT KRYESORE TE DITES
    • VIDEO
    • BOLD BLOG
    • FOTOGRAFI
    • HOROSKOPI
    • NDRYSHE
    • RAJONI
    • BOTA
    • SOCIALE
  • ZGJEDHJE 2025
BoldNews.al
Fillimi SHENDETI

Si të gatuajmë/ Lazanja me karkaleca dhe asparagë

08:45 : 15/01/2017
në SHENDETI

Fillimisht përgatisni asparagët duke i pastruar nga pjesa e poshtme e fortë. Vendosini të zihen në ujë me kripë për 15 minuta. Kullojini dhe shpëlajini direkt me ujë të ftohtë që të ruajnë ngjyrën e tyre të gjelbër.

Ndajini në mes.  Pjesën e poshtme ruajeni për kremin e asparagut, ndërsa pjesën e sipërme pritini majën rreth 2 cm dhe pjesën që teproi prijeni në feta të holla.

Përgatisni kremin e asparagut duke i bluar të gjithë përbërësit e tij derisa të bëhet një krem i trashë.

Përgatisni beshamelën duke vendosur gjalpin të shkrihet. Shtoni miellin përziheni me telin e kuzhinës dhe pastaj shtoni qumështin duke e përzierë vazhdimisht që mos t’ju bëhet kokrriza. Shtoni kripë, piper, pluhurin e hudhrës ose hudhrën e shtypur, arrë myshku dhe përziejini derisa të keni një krem të trashë. Hiqeni nga zjarri dhe përziejeni me kremin e asparagut dhe djathin e grirë.

Pastroni karkalecat dhe pritini në copa mesatare, vendosini të kaurdisen me pak vaj ulliri, hudhrat e shtypura dhe pak majdanoz të grirë. Bashkoni edhe pjesën e mbetur të asparagëve, atë që pretë në feta të holla. Shtoni kripë dhe piper.

Lexo edhe:

Goli i Albion Rrahmanit nuk mjafton, Sparta e Pragës humbet finalen e Kupës

Berisha: I them Edi Ramës se gjysmë milioni shqiptarë të lirë nuk mund të shtypen kurrë

Vendosni një tenxhere me ujë të nxehet me 1 lugë kripë brenda dhe sapo të ketë marrë valë hiqeni nga zjarri, shtoni në të 2 lugë vaj ulliri dhe kaloni një nga një në të të gjitha petët e lazanjës (duke i lënë pak në ujë) ndërkohë që po e formoni.

Lyeni fundin e një tavë me beshamel, vendosni një petë lazanje, shtroni sipër saj pak nga beshamela me asparag, shtoni pak nga salca me karkaleca, pak burata të thërrmuar ose mozzarella për ju që e keni përdorur dhe sipër vendosni një tjetër petë lazanje.

E kështu me radhë deri në sipërfaqen e cila do të jetë e lyer me beshamel, disa stika pishe, majat e asparagut që ruajtëm mënjanë dhe pak burata ose mozzarella.

Vendoseni të piqet në furrën e ngrohur më parë në 180°C për 25-30 minuta ose sa të shikoni që sipërfaqja të jetë bërë krokante dhe e pjekur.

Lëreni të pushojë paksa para se ta shërbeni.

Përbërësit:

  • 1 pako lazanja të freskëta
  • 1 tufë asparag
  • 300 g karkaleca
  • 2 lugë vaj ulliri
  • 2 lugë stika pishe
  • 2 thelpinj hudhra
  • Pak kripë dhe piper të zi
  • Pak burata (një lloj djathi  italian), në mungesë mozzarella
  • një tufë majdanoz

Për beshamelën

  • 2 lugë gjalpë
  • 500 ml qumësht
  • 2 lugë miell
  • pakëz kripë
  • pakëz piper të zi
  • pakëz arrë myshku
  • pakëz pluhur hudhre, në mungesë gjysmë hudhre të shtypur
  • 1 lugë djathë parmixhano të grirë

Për kremin me asparag

  • një pjesë asparagu
  • pak kripë dhe piper të zi
  • 1 lugë vaj ulliri

 

Lajme të lidhura

SPORT

Goli i Albion Rrahmanit nuk mjafton, Sparta e Pragës humbet finalen e Kupës

21:40 : 14/05/2025
AKTUALITET

Berisha: I them Edi Ramës se gjysmë milioni shqiptarë të lirë nuk mund të shtypen kurrë

21:28 : 14/05/2025
AKTUALITET

Spaho njofton fundin e karrierës politike: Jam i shokur, PD të gjejë forcë për të kaluar këtë gjendje të rëndë

21:25 : 14/05/2025
SPORT

Guardiola i prish merkaton Bayern-it: Këtu s’ke rival, në Mynih…

21:18 : 14/05/2025
AKTUALITET

“Shkelje publike e rëndë”, Berisha mbledh deputetët në selinë e PD

21:08 : 14/05/2025
BOTA

BE paketë të re sanksionesh ndaj Rusisë

21:07 : 14/05/2025
Para

Zbulohen emrat e pjestarëve të jurisë në “Your Face Sounds Familiar 2”

Kush mendoni se duhet të drejtoj Partinë Demokratike pas humbjes së 11 Majit?
VotoRezultati

TË GJITHA

Goli i Albion Rrahmanit nuk mjafton, Sparta e Pragës humbet finalen e Kupës

21:40 : 14/05/2025

Berisha: I them Edi Ramës se gjysmë milioni shqiptarë të lirë nuk mund të shtypen kurrë

21:28 : 14/05/2025

Spaho njofton fundin e karrierës politike: Jam i shokur, PD të gjejë forcë për të kaluar këtë gjendje të rëndë

21:25 : 14/05/2025

Guardiola i prish merkaton Bayern-it: Këtu s’ke rival, në Mynih…

21:18 : 14/05/2025

“Shkelje publike e rëndë”, Berisha mbledh deputetët në selinë e PD

21:08 : 14/05/2025

BE paketë të re sanksionesh ndaj Rusisë

21:07 : 14/05/2025

“Ramën do e ha të gjallë”/ Alizoti pas humbjes: Jam bërë vegjetarian

20:59 : 14/05/2025


RRETH NESH

Boldnews.al mbetet zgjedhja e parë për një lexues i cili kërkon të informohet me saktësi për një lajm. Misioni jonë kryesor është paanshëmëria dhe profesionalizmi dhe për këtë janë të punësuar gazetarët më të mirë në tregun mediatik.
Na kontakto: [email protected]

NA NDIQ

  • Kontakt

2025 Boldnews Dev By Techzero1.com

  • KRYESORE
  • INVESTIGIME
  • OP-ED
  • VETTING
  • AKTUALITET
  • POLITIKE
  • SPORT
    • Euro 2024
  • TE TJERA
    • PRIVACY POLICY
    • KONTAKT
    • EKONOMI
    • SHENDETI
    • SHOW BIZ
    • KULTURE
    • POLITIKE
    • KRONIKE
    • TEKNOLOGJI
    • VIDEOT KRYESORE TE DITES
    • VIDEO
    • BOLD BLOG
    • FOTOGRAFI
    • HOROSKOPI
    • NDRYSHE
    • RAJONI
    • BOTA
    • SOCIALE
  • ZGJEDHJE 2025

2025 Boldnews Dev By Techzero1.com