KPA shkarkon nga detyra gjyqtarin Luan Daci: Vendimi në shkelje të Kushtetutës, çështja në Strasburg

Komisioni Disiplinor i KPA vendosi shkarkimin nga detyra të gjyqtarit të Kolegjit të Posaçëm, Luan Daci.

Daci është dënuar me një vendim të formës së prerë për akuzën e “falsifikimit të dokiumenteve”.

Komisioni Disiplinor çmon se natyra dhe rrethanat e kryerjes së shkeljes disiplinore për shkak të dënimit për kryerjen e një krimi, e bën gjyqtarin të papërshtatshëm për vijimin e funksionit të tij kushtetues.

LEXO EDHE  Aksidenti në Tepelenë, përplasen dy automjete. 3 të plagosur

Pas vendimit, Luan Daci tha se KPA “me porosi, shkeli Kushtetutën”.

Ai paralajmëroi se çështja do ankimohet në Strasburg.