Rekursi i Mediut për Gërdecin, ja gjyqtarja që do shqyrtojë kërkesën

Gjykata e Lartë ka hedhur shortin për çështjen ndaj Fatmir Mediut. Seanca do shqyrtohet nga gjyqtarja Albana Boksi. Ish-ministri përmes avokatit të tij mbrojtës ankimoi vendimin e apelit të posaçëm për rihapje të hetimeve ndaj tij.

Rekursi u depozitua rreth 3 javë më parë nga avokati mbrojtës i tij, Ardian Visha, ku kërkon prishjen e vendimit pasi sipas tij eshtë antikushtetuese, dhe se për këtë çështje është dhënë njëherë vendim.

LEXO EDHE  Bumçi: Basha e çoi PD drejt vdekjes, ja çfarë shkaktoi vendimi i DASH...

Gjithashtu sipas avokatit një tjetër argument është se vepra penale për të cilën ish ministri akuzohet është parashkruar.

Përsa i përket shortit pala mbrojtëse pretendon se Boksi ka konflikt interesi për shkak se ka shqyrtuar disa kërkesa përgjatë proçesit.