Në 3 dhjetor, shorti për anëtarët e KED

Presidenti i Republikës Ilir Meta ka caktuar datën 3 Dhjetor në orën 11:00, për hedhjen e shortit për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, i cili do të funksionojë përgjatë vitit 2022.

Kreu i shtetit ka njoftuar publikisht dhe zyrtarisht Avokatin e Popullit, për të qenë i pranishëm si vëzhgues i të gjithë procedurës së hedhjes së shortit, si edhe fton Gjykatën Kushtetuese, Këshillin e Lartë Gjyqësor dhe Këshillin e Lartë të Prokurorisë, që të jenë të pranishëm përmes një përfaqësuesi të caktuar prej tyre.

LEXO EDHE  VIDEO/ E pazakontë, ecën në mes të autostradës duke shtyrë një karrocë

Sipas njoftimit të presidencës, procedura e hedhjes së shortit do të jetë publike dhe do të transmetohet live përmes mjeteve të informimit publik, medias televizive, medias on line.