Emri/ Fshehu financimin prej 50 mijë eurosh, nisin hetimet ndaj prokurorit

Prokuroria e Tiranës ka vendosur të rregjistrojë një procedim penal për një nga prokurorët e Gjirokastrës. Bëhet fjalë për prokurorin Emëror Kasaj, ndaj të cilit është nisur një procedim penal për akuzën e fshehjes dhe mosdeklarimit në ILDKPI të një shume financuare prej 50 mijë euro.

Hetimet janë regjistruar edhe për akuzën e Falsifikimit të formularëve nga persona që kanë për detyrë plotësimin e tyre. Hetimi është nisur pas depozitimit të një kallëzimi penal nga një qytetar dhe bërjes publik të shkeljeve në media.

LEXO EDHE  VIDEO/ Rruga e Arbrit, qindra qytetarë mbeten të bllokuar. Ja çfarë ka ndodhur

Behet fjalë për një shumë prej 50 mijë euro që prokurori Emëror Kasaj i ka marë borxh dhe ja ka dhënë Maurizio Lombit, raporton Faxnews.

Shuma rezulton të mos jetë deklaruar nga Kasaj në asnjë nga deklaratat e pasurisë.

Ndërkohë në 3 nëntor 2021, Kasaj ka depozituar një padi civile në gjykatën e Tiranës ku kërkon nga shtetasi L.Sh kthimin e shumës prej 50 mijë euro, shifër kjo e padeklaruar prej tij në ILDKPI qoftë si huamarje dhe qoftë si huadhënie.