Australia hap kufijtë për të huajt e vaksinuar

Kryeministri i Australisë, Scott Morrison tha sot se kufijtë ndërkombëtarë të vendit, të mbyllur që nga marsi i vitit 2020 në kuadër të luftës kundër COVID-19, do të hapen duke filluar nga 1 dhjetori për personat plotësisht të vaksinuar.

Morrison e cilësoi si “një hap të rëndësishëm” hapjen e kufijve.

“Kthimi i punëtorëve të kualifikuar dhe studentëve në Australi është një moment historik i rëndësishëm në rrugën tonë për t’u kthyer në normalitet”, u shpreh ai.

Australia, e mbyllur për gati 20 muaj, me rihapjen e kufijve ka ofruar 235 000 viza, mbajtësit e të cilave priten të hyjnë në vend gjatë muajve dhjetor dhe janar.

LEXO EDHE  Shehi: Basha një lider falimentar

Personat që do të arrijnë në vend duhet të dorëzojnë tek autoritetet dokumentin që tregon vaksinim të plotë me njërën nga vaksinat e miratuara nga Administrata e Produkteve Terapeutike.

Gjithashtu, ata duhet të sigurojnë teste negative PCR jo më të vjetra se 72 orë, ndërsa, kur të mbërrijnë në vend, duhet të respektojnë rregullat e karantinës së shtetit.