Fermerët të pakënaqur me paketën fiskale për Bujqësinë/ Rama injoron kërkesat e tyre

Kryeministri Edi Rama la të kuptohej se paketa fiskale e vitit 2022 për Bujqësinë nuk do të ndryshojë pavarësisht pakënaqësive të fermerëve.

Fermerë në Lushnje zhvilluan një protestë para disa ditësh, ndërkohë që edhe ditën e sotme kanë lajmëruar një të tillë.

Fermerët kanë kundërshtuar paketën e re fiskale dhe mos neglizhencën që siç shprehen, qeveria po tregon ndaj tyre.

Nga ana tjerët, Rama thotë se buxheti i këtij viti parashikon më shumë mbështetje për fermerët, duke mos marrë parasysh kërkesat e tyre për ndryshime në paketën fiskale.

“E gjithë ajo shumë që faktikisht hiqej nga buxheti i shtetit në formën e uljes së TVSH-së është dyfishuar dhe rivënë në shërbim të bujqësisë. S’kemi ulur fonde, por kemi rritur fonde dhe në një sektor i cili ka një masë që shkon afro 350 mln llogarite tani se çfarë efekti ka një masë prej 4-8 milionësh. Një masë që faktikisht është hequr nga buxheti në formën e incentivës me TVSH dhe me këtë buxhet të ri dyfishohet duke iu shtuar fondit të investimit të bujqësisë të fermerëve”, tha Rama.

LEXO EDHE  Berisha: ‘Foltorja’ thirrje e fuqishme për protesta

Lexo edhe

Rama: Ata që presin më shumë rezultate nga Reforma në Drejtësi, duhet të kenë durim