Mjeku Xhepa apel kolegëve: Jepni argumenta, pse aplikoni vaksinimin e detyrueshëm te moshat e reja

Mjeku i njohur Gëzim Xhepa, përmes një postimi në rrjetet sociale, i është drejtuar me një apel kolegëve të tij, që mbështesin vaksinimin e detyruar të moshave të reja me vaksinat anti-Covid, që të japin argumentet mjekësore, dhe jo ta mbështesin dogmën e tyre nv debate me teoritë konspirative.

Ndërsa e konsideron vaksinimin e detyruar si një politikë anti-Kushtetuese dhe anti-mjekësore, Xhepa shkruan se ata që mbrojnë vaksinimin e detyruar duhet të shpjegojnv sepse duhen aplikuar vaksinat te moshat jashtë riskut.

“Kur rreziku nga e panjohura nga aplikimi i teknologjive të pa provuara imunizuese është shumë më i lartë se vetë sëmundja, kur përfimi social dhe zero pasi edhe të vaksinuar mbeten po aq të rrezikshëm në transmetimin e virusit në mosha dhe grupe risku, si dhe vetë bilancet ekonomike të kostove të trajtimit të të sëmurëve tepër të rrallë thuajse inekzistentë në këto mosha, nuk justifikojnë shpenzimet e mëdha të vaksinimit të detyruar në këto mosha…!

Të nderuar kolegë provax, para se të debatoni me teoritë shterpë kospirative, sqaroni problemet parimore klasike të thjeshta dhe të vjetra, sa vetë shkenca mjekësore, që lindin nga politika të tilla dhunuese të paqarta, të paargumentuara, të paprovuara dhe të shoqëruara me slogane shterpë dogmatike sociopolitike…!!!”, shkruan Xhepa.

Reagimi i mjekut të njohur vjen në një kohë kur nga Qeveria po aplikohen vaksinat me detyrim te studentët, të cilët do të lejohen të ndjekin mësimet në auditore ose duke treguar “green pass”, ose duke paraqitur testin negativ të PCR, i cili vijon të mbetet në çmime të larta në Shqipëri, dhe i papërballueshëm për studentët, pasi mund të ketë një kosto shtesë prej 120 euro në muaj.

LEXO EDHE  Deklaratat e Berishës dhe Bashës për 8 Dhjetorin/ Lubonja: Rithemelim do të thotë demokraci në parti

Postimi nga Gëzim Xhepa

TË MOS GJESH ARSYE SHKENCORE NË APLIKIMIN E DETYRUAR TË VAKSINAVE NË MOSHAT E REJA…, NUK DO TË THOTË SE MBËSHTETESH NË TEORI KONSPIRATIVE…!!!

Është për tu habitur të nderuar kolegë…, se asnjë nga ithtarët e aplikimit të detyruar të vaksinave në moshat e reja, nuk shpjegon dhe nuk jep argumentet mjekësore të përfitimit qoftë individual, qoftë social nga këto politika antikushtetuese dhe antimjeksore…, por të gjithë e mbështesin dogmën e tyre në debate me teoritë konspirative…!

Të nderuar kolegë pyetjet janë të thjeshta përse duhen aplikohen në mënyrë të detyruar vaksina në mosha jashtë riskut, kur rreziku nga e panjohura nga aplikimi i teknologjive të pa provuara imunizuese është shumë më i lartë se vetë sëmundja…, kur përfimi social dhe zero pasi edhe të vaksinuar mbeten po aq të rrezikshëm në transmetimin e virusit në mosha dhe grupe risku…, si dhe vetë bilancet ekonomike të kostove të trajtimit të të sëmurëve tepër të rrallë thuajse inekzistentë në këto mosha, nuk justifikojnë shpenzimet e mëdha të vaksinimit të detyruar në këto mosha…!!!

Të nderuar kolegë provax…, para se të debatoni me teoritë shterpë kospirative…, sqaroni problemet parimore klasike të thjeshta dhe të vjetra, sa vetë shkenca mjekësore, që lindin nga politika të tilla dhunuese të paqarta, të paargumentuara, të paprovuara dhe të shoqëruara me slogane shterpë dogmatike sociopolitike…!!!