I vodhën 20 mijë euro pensionistit grek, arrestohen punëtorët shqiptarë/ Detajet

Në pranga dy punëtorë shqiptarë i vjedhin një pensionisti 20,000 euro, fshehur në murin e shtëpisë.
Dy shqiptarët që kryen vjedhjen u tradhetuan nga modeli i prodhimit të prerjes se euros, pasi pensionisti kishte mbi një dekadë që i mbante ato ne kuti.

Gazetari Shëtim Zinxhiria raporton se kjo vedhje e pabesueshme u zbulua në Kretë, ku dy punëtorë shqiptarë që shkuan për të punuar në shtëpinë e një të moshuari por ata zgjodhën rrugën më të lehtë atë të turpit, thuaj se kjo vedhje do ti shpëtonte ata ekonomikisht, por vedhja u zbulua nga policia në Departamentit në Asteriousia në Heraklion, Kretë.

Konkretisht, një i moshuar kishte fshehur kursimet e jetës në murin e shtëpisë së tij në të cilën kishte hapur një vrimë në të cilën kishte vendosur një kuti me 20,000 euro të depozituar dekadë më parë.

Në një moment i moshuari vendosi të bëj punime në shtëpinë e tij, duke bërë ndryshime të hedhë mure në disa dhoma dhe të formësojë hapësirën ku jeton. Ai u kërkoi punëtorëve të bëjnë ndryshime por të mos dëmtojnë murin ku kuishte fshehur kutinë me 20 euro pa u thënë sigurisht arsyen.

Dy punëtorët shqiptarë arritën të zbulojnë se muri fsheh një sekret. Ata hapën një vrimë, gjetën kutinë dhe e morën me vete, duke mos lënë gjurmë që pensionisti që të kuptonte gjënë më të vogël. Disa ditë më parë plakut i duheshin paratë. Ai prish murin, por kutia me euro nuk ishte. Me lot në sy, ai shkoi në policinë e Asterousias për të raportuar vjedhjen.

LEXO EDHE  Grevë urie në burgun e Burrelit

Menjëherë filloi një hetim në shkallë të gjerë, gjatë të cilit të gjithë punëtorët që kishin punuar. Hetimi policor jo vetëm që ndaloi të dyshuarit, por gjithashtu u bë një përpjekje për të mbledhur sa më shumë informacion të jetë e mundur.

Kështu ata u informuan nga drejtuesit e bankave dhe njerëzit me njohuri financiare se kartëmonedhat një dekadë më parë kanë ndryshuar në krahasim me atë që është “prerë” vitet e fundit. Nga këtu filloi për të gjetur dhe arrestuar autorët. Një kontroll që ju bë një punëtori u gjet një nga kartëmonedhat e vjetra. Ai nuk mund të shpjegonte sesi e kishte në posedim një kartëmonedhë “të prerjes së vjetër”.

Autori i dytë u gjet gjithashtu gjatë hetimit paraprak, i cili gjithashtu kishte kartëmonedha 50 euro që i përkisnin të moshuarit. Bëhet fjalë për dy shqiptarë, të cilët jetojnë në fshatrat e afërta të zonës.