Sot zgjidhen 3 anëtarët e rinj të KLGJ, ja emrat që kandidojnë

Soz zgjidhen 3 anëtarët e rinj të KLGJ, të cilët do të votohen nga 263 gjyqtarë të Republikës.

Qeveria e gjyqësorit do të ripërtërihet pasi në 12 dhjetor mbarojnë mandatin 5 anëtarë, 3 prej të cilëve gjyqtar. Konkretisht, në 12 dhjetor, mbarojnë mandatin anëtari Medi Bici, i cili vinte nga radhët e Gjykatës së Lartë, Ilir Toska, nga gjykatat e Apelit dhe Brunilda Kadi, nga gjykatat e Shkallës së Parë.

LEXO EDHE  Horoskopi ditor, 17 tetor 2021/ Ja çfarë thonë yjet për ditën e diel

Për të zëvendësuar Medi Bicin, kandidojnë gjyqtarët e lartë Asim Vokshi dhe Klodian Kurushi.

Për të zëvendësuar Ilir Toskën, kandidojnë Vojsava Osmanaj dhe Ridvan Hado, si dhe për zëvendësimin e anëtares Brunilda Kadi, kandidojnë Manjola Xhaxho dhe Irena Plaku.

Në 12 dhjetor, mbarojnë mandatin edhe Erjon Muharremaj e Maksim Qoku, të cilët vijnë nga radhët e pedagogëve. Dy vendet e tyre plotësohen nga Kuvendi