U konfirmua në detyrë, ONM kërkon ankimimin e vendimit të KPK për gjyqtaren Atalanta Zeqiraj

Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit (ONM) i ka paraqitur sot Komisionerëve Publikë rekomandimin për të ankimuar vendimin në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit për subjektin e rivlerësimit Atalanta Zeqiraj, gjyqtare pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Vlorë.

Lajmi bëhet i ditur nga Komisioneri Publik, që informon se në datën 30 Qershor, në përfundim të seancës dëgjimore përkatëse, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi konfirmimin në detyrë të subjektit të rivlerësimit, Atalanta Zeqiraj.

Vendimi i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, iu njoftua Komisionerëve Publikë më datë këtë të Premte. Po sot, Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit (ONM) u ka paraqitur Komisionerëve Publikë rekomandimin për të ankimuar vendimin në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit.

LEXO EDHE  Kriza, PD thirrje drejtësisë: Hetoni me urgjencë çdo shpërdorim fondi dhe abuzimi me taksat

“Komisionerët Publikë janë duke shqyrtuar, në të njëjtën kohë, vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit dhe rekomandimin e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit. Bazuar në pikën 1, të nenit 63, të ligjit nr. 84/2016, ‘Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë’, Komisionerët Publikë, brenda 15 ditëve nga data e njoftimit të vendimit nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, kanë të drejtë të paraqesin ankim pranë Kolegjit të Posaçëm të Apelimit”, thuhet në njoftim.