Bashkia kërkon të mbyllë shkollën në fshatin Gizë, prindërit e nxënësve dalin në protestë

Prindërit dhe fëmijët në fshatin Grizë të Patosit mëngjesin e sotëm janë ngritur në protestë për shkak se Bashkia dëshiron që të mbyllë shkollën si pasojë e dëmtimeve fizike të këtij institucioni.

Autoritetet bëjnë me dije që fëmijët duhet të shpërngulen çdo ditë në shkollë në Patos por familjarët janë tërësisht kundër pasi duhet të lënë punën që të shoqërojnë fëmijët e tyre për shkak të distancës së largët.

Mësohet se janë 40 nxënës dhe rreth 20 fëmijë që frekuentojnë këtë godinë e cila prej 1 jave është njoftuar se do të mbyllet.

Bashkia do ta mbyllë shkollën dhe duan të transferojnë fëmijët në Patos. Fugoni merr 20 nxënës ne nuk pranojmë që fëmijët të shkojnë në Patos. Në fshat fëmija vjen vet kurse në Patos është larg. Nëse shkolla është prishur, ata duhet ta riparojnë shkollën. Ne kemi firmos një peticion që shkolla mos mbyllet me shkakun që nuk plotësohet numri i nxënësve” u shpreh një protestues.

LEXO EDHE  E rëndë/ I vuri zjarrin tokës, humb jetën nga asfiksia 59-vjeçari në Kavajë

“Kemi 1 javë që morëm vesh lajmin që na thanë që shkolla do mbyllet me justifikimin se shkolla është e pabanueshme. Kryetarja e bashkisë paska frikë që fëmija im të futet brenda, shkolla dhe kopshti është i mirë. Fëmijët kanë marrë mësime shumë mirë dhe ne jemi të kënaq në këtë shkollë”, tha një banore.

“Nuk dua ta ndryshoj shkollën. Mësuesit na kanë thën që do prishjet shkolla , këtu është shumë mirë. Dhje jemi shum afër ikim vetëm sepse në patos kemi frikë të ikim vetëm, këtu jemi të sigurt ikim vetëm dhe shkolla është afër”, shprehet një fëmijë.