WhatsApp gjobitet me 225 milionë euro, ja arsyeja

Irlanda, selia evropiane e Facebook, ka vendosur një gjobë prej 225 milionë eurosh për WhatsApp për shkeljen e ligjeve të BE -së për privatësinë e të dhënave të përdoruesve.

Rezultati i një hetimi të nisur në dhjetor 2018, sanksioni i vendosur fillimisht nga Irlanda u rishikua me kërkesë të organeve rregullatore evropiane.

Komisioni Irlandez i Mbrojtjes së të Dhënave (DPC) është kryesisht përgjegjës për mbikëqyrjen e respektimit të Kartës së BE -së për të Drejtat e të Dhënave GDPR. Aplikacioni i mesazheve nuk kishte “përmbushur detyrimet e tij të transparencës” në lidhje me komunikimin me përdoruesit për përdorimin e të dhënave.

LEXO EDHE  Mjeku italian i dha vetëm 1 muaj jetë, rrëfimi i Kristianës: Ja si e mposhta sëmundjen

“Ne nuk pajtohemi me vendimin e sotëm për transparencën që u siguruam njerëzve në 2018 dhe dënimet janë plotësisht joproporcionale. Ne do të apelojmë kundër këtij vendimi”, ky është komenti mbi gjobën e vendosur nga Irlanda nga një zëdhënës i WhatsApp, i cili thekson se si platforma “është e përkushtuar për të siguruar një shërbim të sigurt dhe privat. Ne kemi punuar për të siguruar që informacioni i dhënë është transparent dhe i plotë dhe do të vazhdojë ta bëjë këtë.”