Rama i dha pronësinë mbi truallin e Teatrit, Veliaj i lumtur: Ndërtesa nuk ekziston më…

Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, ka folur në një lidhje ‘live’ nga Tokio, ku ndodhet për Lojërat Olimpike për vendimin e Qeverisë që i kaloi në pronësi truallin e Teatrit Kombëtar Bashkisë, duke vazhduar me justifikimet e rradhës.

Veliaj deklaron se Qeveria ka kaluar në pronësi të Bashkisë që drejton vetëm trualli dhe jo ndërtesën, e cila sipas tij nuk ekziston më (pasi e prishi vetë në mënyrë antiligjore siç vendosi GJK) dhe se ky vendim nuk bie ndesh me atë të Gjykatës Kushtetuese.

“Është reflektim i vendimit të Gjykatës Kushtetuese për ta bërë siç duhet VKM-në e Teatrit duke qenë se teatri i vjetër fizikisht nuk ekziston është vetëm trualli ai që kalon dhe jo trualli me një ndërtesë që tani nuk ekziston më.

Është korrektuar sipas Gjykatës Kushtetuese kalimi i pronës tek Bashkia e Tiranës që na mundëson të vazhdojmë me procedurat për ndërtimin e Teatrit. Nuk bien ndesh me njëra-tjetrën vendimet e qeverisë me vendimin e Gjykatës Kushtetuese. Meqë jemi në Tokio ajo që kam kuptuar në vende të tilla është që kombet ecin përpara kur nuk bllokohen projektet e mëdha. Stadiumi këtu nuk është aq ndryshëm apo më i madh dhe më i bukur se Arena Kombëtare. Diferenca është që ne i bëjmë ndryshimet me shumë dhimbje. Stadiume si ky bëjmë dhe ne, e kemi bërë në Tiranë”, deklaroi Veliaj nga Tokio.

LEXO EDHE  Papunësia, shqetësimi kryesor i qytetarëve të Kosovës

Në dy vendime për Teatrin Kombëtar, Gjykata Kusshtetuese shpalli si anti-kushtetues vendimin e më hershëm të qeverisë për t’ia kaluar Teatrin Kombëtar në pronësi të Bashkisë së Tiranës, si dhe vendimin për procedurat e veçanta për ndërtimin e teatrit të ri.

Ligji i veçantë për procedurat e ndërtimit ishte tejkaluar nga zhvillimet, pasi kontrata me firmën rivate, që do të realizonte ndërtimin kishte dështuar më parë.

Pas vendimit të Gjykatës Kuashtetuese, pronësia e Teatrit i mbetej përsëri qeverisë, por me një VKM të fundit Edi Rama ja ka rikthyer sërish Erion Veliajt.