Doni të dobësoheni? Kjo është koha e duhur për të konsumuar vaktin e mëngjesit dhe darkës

E vërteta është se koha kur ushqehemi është po aq e rëndësishme sa ushqimi që konsumojmë. Këtë e konfirmon Universiteti i Surrey, sipas hulumtimeve që ka bërë.

Pjesëmarrësit në studim, të cilët ishin të ndarë në dy grupe, mund të hanin çdo lloj ushqimi, që dëshironin gjatë ditës.

Disa persona i  konsumuan vaktet në kohën që e kishin zakon të ushqehen gjatë gjithë jetës, ndërsa grupi tjetër konsumonte mëngjesin 90 minuta më vonë sezakonisht dhe darkën 90 minuta më parë se zakonisht.

LEXO EDHE  Qendra për Kontrollin e Sëmundjeve: Delta, mes sëmundjeve më ngjitëse që njeh shkenca

Rezultatet treguan se  ata që ndryshuan kohën e vaktit humbën dy herë më shumë yndyrë trupore dhe hëngrën më pak ushqim se të tjerët.

“Megjithëse është një studim i vogël, ai na ka dhënë një pasqyrë të paçmuar se si ndryshimet e vogla në kohën e vaktit tonë mund të kenë përfitime për trupin tonë”, tha studiuesi kryesor Dr. Jonathan Johnson.